لیست شهرداران تهران بزرگ

لیست شهرداران تهران بزرگ

لیست شهرداران تهران از سال 1357 تا سال 1400

محمد توسلی حجتی، اولین شهردار تهران پس از انقلاب 57

محمد توسلی حجتی اولین شهردار تهران متولد 1317 می باشد. او در سال 1335 وارد دانشکده فنی دانشگاه تهران شد.

او در سال 1341 برای تحصیل در مهندسی ترافیک به آلمان و سپس برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت.

محمد توسلی طراحی نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و قبل از انقلاب مسئول ستاد استقبال از امام بود.

محمد توسلی اولین شهردار تهران است، او توسط آقای مهدی بازرگان انتخاب شد و بین سال های 1357 تا 1359 به مدت 22 ماه شهردار تهران بود.

او همچنین در سال های 1350، 1367، 1369، 1380، 1388 و 1390 دستگیر شده و مدتی را در زندان بوده است.

سید کمال الدین نیک روش، دومین شهردار تهران پس از انقلاب 57

سید کمال الدین نیک روش دومین شهردار تهران متولد 1323 می باشد. او کارشناسی خود را در سال 1346 در دانشگاه پلی تکنیک تهران دریافت نموده است.

نیک روش کارشناسی ارشد و دکتری خود به ترتیب در سال های 1349 و 1351 را در امریکا خوانده است.

او در دو دانشگاه ایالتی میسوری در رولا و کلمبیا تحصیل نموده است.

سید کمال الدین نیک روش دومین شهردار تهران است، او توسط آقای مهدوی کنی انتخاب شد و بین سال های 1359 لغایت 1360 به مدت 8 ماه شهردار تهران بود.

او قبل از اینکه شهردار تهران شود، رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر بوده است.

غلامحسین دلجو، سومین شهردار تهران پس از انقلاب 57

غلامحسین دلجو سومین شهردار تهران متولد 1323 می باشد. او اولین شهردار تهران است که تمام دوره تحصیل خود را در ایران گذرانده است.

دلجو در رشته اقتصاد در دانشگاه تهران تحصیل و مدرک دکتری خود را دریافت کرد.

غلامحسین دلجو سومین شهردار تهران است، او توسط آقای مهدوی کنی انتخاب شد و بین سال های 1360 لغایت 1361 به مدت 13 ماه شهردار تهران بود.

او هم اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی است. همچنین او برادر فرزان دلجو بازیگر و کارگردان سینما است.

او همچنین در بین سال های 1369 لغایت 1373 رئیس هیات مدیره بیمه ایران بود.

از یادگاری های او صحبت به زبان عربی در اجلاس شهرداران پایتخت های کشورهای اسلامی بوده است.

محمدکاظم سیفیان، چهارمین شهردار تهران پس از انقلاب 57

محمدکاظم سیفیان چهارمین شهردار تهران متولد 1314 و تاریخ فوت ایشان 1395 می باشد. او در سن 81 سالگی به دلیل نارسائی قلبی دار فانی را وداع گفت.

او اولین مدیر عامل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، استاندار استان مرکزی در سال 1360، نماینده مردم تهران در دوره چهارم مجلس شورای اسلامی بود.

محمدکاظم سیفیان چهارمین شهردار تهران است، او توسط آقای مهدوی کنی انتخاب شد و بین سال های 1361 لغایت 1362 به مدت 9 ماه شهردار تهران بود.

سیفیان در دهه دوم انقلاب بر فعالیت علمی و دانشگاهی و ایجاد دوره های دکتری در رشته معماری و شهرسازی در دانشگاههای تهران و شهید بهشتی متمرکز و بیش از 10 سال مسولیت دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران را بر عهده داشت.

وی از ابتدای تاسیس دانشگاه امام صادق (ع) در کنار مرحوم آیت الله مهدوی کنی حضور داشت.

در سالهای ابتدایی به عنوان معاون فنی و عمرانی و بعدها تا آخر عمر به عنوان مشاور فنی دانشگاه فعالیت کرد.

محمدنبی حبیبی، پنجمین شهردار تهران پس از انقلاب 57

محمدنبی حبیبی پنجمین شهردار تهران متولد 28 آذر 1324 و تاریخ فوت ایشان 9 بهمن 1397 می باشد. او بر اثر ایست قلبی درگذشت.

حبیبی دانش آموخته کارشناسی ارشد جامعه شناسی از دانشگاه تهران بود.

محمدنبی حبیبی پنجمین شهردار تهران است، او توسط آقای ناطق نوری انتخاب شد و بین سال های 1362 لغایت 1366 به مدت 44 ماه شهردار تهران بود.

وی سمت هایی نظیر استاندار فارس، خراسان و تهران، مدیر عامل پست و ریاست هواپیمایی کشور را عهده دار بوده است.

در دوره شهرداری وی ساخت مترو بعد از توقفی چند ساله به علت وقوع انقلاب ۱۳۵۷ و جنگ ایران و عراق دوباره از سر گرفته شد.

غلامحسین کرباسچی، ششمین شهردار تهران پس از انقلاب 57

غلامحسین کرباسچی ششمین شهردار تهران متولد 1332 می باشد. او پس از سرپرستی 2 ساله سید مرتضی طباطبایی شهردار تهران شد.

او پس از پایان تحصیلا ابتدایی وارد حوزه علمیه قم شد و در مدرسه علمیه حقانی مشغول به تحصیل گردید.

او در سال 1351 علوم ریاضی کاربردی در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد.

کرباسچی اولین روحانی است که شهردار تهران شده است. کرباسچی که هنگام رفتن به دانشگاه، لباس روحانیت را نمی پوشید، هنگامی که فعالیت در رادیو تلویزیون را آغاز نمود، با توجه به شرایط بار دیگر لباس روحانیت را کنار گذاشت، که از آن پس این ترک لباس برای وی همیشگی شد و همچنان نیز ادامه دارد.

کرباسچی ششمین شهردار تهران است، او توسط آقای عبدالله نوری حسین آبادی انتخاب شد و بین سال های 1368 لغایت 1377 به مدت 102 ماه شهردار تهران بود.

وی بین سال 61 تا 68 استاندار اصفهان بود و از آنجا به شهرداری تهران انتقال پیدا کرد. همچنین تاسیس موسسه همشهری و روزنامه همشهری، تاسیس حزب کارگزاران سازندگی در کارنامه وی قرار دارد. او در سال های 1377 و 1397 به زندان رفته است.

مرتضی الویری، هفتمین شهردار تهران پس از انقلاب 57

مرتضی الویری هفتمین شهردار تهران متولد 2 آذر 1327 می باشد. او لیسانس مهندس برق از دانشگاه شریف (ورودی 1346) و فوق لیسانس مدیریت از مرکز آموزش مدیریت دولتی ایران است.

الویری هفتمین شهردار تهران است، او توسط اولین شورای اسلامی شهر تهران انتخاب شد و بین سال های 1378 لغایت 1380 به مدت 32 ماه شهردار تهران بود.

از مسئولیت های وی می توان به سه دوره نمایندگی مجلس شورای اسلامی، ریاست سازمان مناطق آزاد تجاری و سفیر ایران در اسپانیا اشاره کرد.

وی در سال 1388 چند وقتی در زندان به سر برده است.

محمدحسن ملک مدنی، هشتمین شهردار تهران پس از انقلاب 57

محمدحسن ملک مدنی هشتمین شهردار تهران متولد 26 دی 1333 می باشد. ملک مدنی اولین شهرداری بود که در برابر فروش تراکم ایستاد.

وی تحصیلا ابتدایی خود را در میبد گذرانده و برای ادامه تحصیل به یزد آمد.

ملک مدنی هشتمین شهردار تهران است، او توسط اولین شورای اسلامی شهر تهران انتخاب شد و بین سال های 1380 لغایت 1381 به مدت 10 ماه شهردار تهران بود و با کنار رفتنش شورای شهر تهران منحل شد.

از اقدامات او در زمان شهرداری تهران می توان به احداث پارک گفت و گو، افتتاح بوستان کارگر و افتتاح مجموعه شهید هرندی اشاره نمود. همچنین تخریب کشتارگاه تهران و تبدیل ان به فرهنگسرای بهمن در زمانی انجام شد که ایشان مشاور عالی شهردار تهران بودند.

او قبل از اینکه شهردار تهران شود، از سال 1362 لغایت 1369شهردار اصفهان بود و اقدامات مهمی در اصفهان رقم زد. از جمله نخستین اقدامات مترو اصفهان، تاسیس موزه تاریخ طبیعی، احداث هنرستان موسیقی و احداث باغ غدیر و... .

ملک مدنی تنها چند روز پس از برکناری از شهرداری به ۵ ماه حبس، سه سال انفصال از خدمات دولتی و ۵ سال محرومیت از تصدی مسئولیت در شهرداری محکوم شد، اما ۲ سال بعد در دادگاه از تمامی اتهامات تبرئه شد.

ملک مدنی معتقد بود بالا رفتن هزینه زندگی در پایتخت تنها راه جلوگیری از مهاجرت فزاینده به این شهر است.

محمود احمدی نژاد، نهمین شهردار تهران پس از انقلاب 57

محمود احمدی نژاد نهمین شهردار تهران متولد 6 آبان 1335 می باشد. احمدی نژاد اولین شهردار تهران بود که رئیس جمهور شد.

در سال 1354 برای تحصیل در رشته مهندسی راه و ساختمان وارد دانشگاه علم و صنعت شد. وی تحصیلات خود را در این دانشگاه تا مقطع دکتری ادامه داد.

احمدی نژاد قبل از شهرداری تهران، بین سال های 1372 تا 1376 استاندار اردبیل بود.

احمدی نژاد نهمین شهردار تهران است، او توسط دومین شورای اسلامی شهر تهران انتخاب شد و بین سال های 1382 لغایت 1384 به مدت 26 ماه شهردار تهران بود.

در انتها مدیریت وی در شهرداری تهران، ۳۲۰ میلیارد تومان از حساب سازمان فرهنگی هنری مفقود شد.

محمدباقر قالیباف، دهمین شهردار تهران پس از انقلاب 57

محمدباقر قالیباف دهمین شهردار تهران متولد 1 شهریور 1340 می باشد. قالیباف اولین شهردار تهران بود که رئیس مجلس شد.

وی دانش آموخته رشته جغرافیای سیاسی در مقطه کارشناسی ارشد از دانشگاه تهران و دارای مدرک دکتری در رشته جغرافیای سیاسی از دانشگاه تربیت مدرس است و دوره خلبانی هواپیمای ایرباس را در فرانسه گذرانده است.

قالیباف دهمین شهردار تهران است، او توسط سومین و چهارمین شورای اسلامی شهر تهران انتخاب شد و بین سال های 1384 لغایت 1396 به مدت 143 ماه (به مدت سه دوره) شهردار تهران بود.

وی در شهریور ۱۳۹۵ و در پی افشای گزارش سازمان بازرسی کل کشور پیرامون واگذاری حجم عظیمی از املاک شهرداری با تخفیف گسترده به افراد و تعاونی های مختلف در رسانه ها به فساد متهم شد. پس از این رخداد، قوه قضائیه اقدام به بستن چند سایت و دستگیری سردبیر سایت معماری نیوز که متن نامه سازمان بازرسی را افشا کرده بود. به گفته وکیل قالیباف، این افراد به علت نشر اکاذیب محکوم شدند. همچنین محمدباقر قالیباف در این خصوص تبرئه شد.

وی در سال ۱۳۸۷ برابر با سال ۲۰۰۸ میلادی از طرف سایت شهرداری های جهان به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد.

حادثه پلاسکو در دوره شهرداری ایشان رقم خورد.

محمدعلی نجفی، یازدهمین شهردار تهران پس از انقلاب 57

محمدعلی نجفی یازدهمین شهردار تهران متولد 23 دی 1330 می باشد.

نجفی دانش آموخته کارشناسی ریاضی از دانشگاه صنعتی شریف (1353) و کارشناسی ارشد ریاضی از مؤسسه فناوری ماساچوست امریکا مشهور به ام ای تی (MIT) یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی با زمین اهدایی توسط دولت ایالات متحده امریکا واقع در شهر کمبریج در شمال ایالت ماساچوست می باشد.

نجفی یازدهمین شهردار تهران است، او توسط پنجمین شورای اسلامی شهر تهران انتخاب شد و بین سال های 1396 لغایت 1397 به مدت 7 ماه شهردار تهران بود.

وی در سال های 1367 تا 1376 وزیر اموزش و پرورش و همچنین بین سال های 1376 تا 1379 رئیس سازمان برنامه و بودجه بود و در سال های 1386 لغایت 1392 از اعضای شورای شهر تهران به شمار می آمد.

در ۷ خرداد ۱۳۹۸، نجفی با مراجعه به پلیس آگاهی تهران، به قتل همسر دومش، میترا استاد، به ضرب گلوله اعتراف کرد و سپس محاکمه و در دادگاه به قصاص نفس محکوم گردید ولی در تاریخ ۲۳ مرداد از سوی اولیا دم بخشیده شد و هم اکنون در حال گذراندن دوران حبس به دلیل قتل عمد می باشد.

سید محمدعلی افشانی، دوازدهمین شهردار تهران پس از انقلاب 57

سید محمدعلی افشانی دوازدهمین شهردار تهران متولد 1338 می باشد.

افشانی دارای کارشناسی مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه شیراز و کارشناسی ارشد مدیریت کسب وکار (MBA) از دانشگاه صنعتی شریف است.

او پیش از سمت شهردار تهران، استاندار فارس بوده است.

افشانی دوازدهمین شهردار تهران است، او توسط پنجمین شورای اسلامی شهر تهران انتخاب شد و بین ماه های اردیبهشت تا آبان 1397 به مدت 6 ماه شهردار تهران بود.

افشانی پس از اجرایی شدن قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان در ۱۳۹۷ به ناچار از شهرداری تهران کناره گرفت.

پیروز حناچی، سیزدهمین شهردار تهران پس از انقلاب 57

پیروز حناچی سیزدهمین شهردار تهران متولد 21 خرداد 1342 می باشد. وی پیش تر از ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۷ معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران و از خرداد تا آبان ۱۳۹۷ نیز معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بود.

او در سال ۱۳۷۱ در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و در سال ۱۳۷۸ موفق به دریافت مدرک دکترای تخصصی معماری با گرایش مرمت شهری و باززنده سازی شهرهای تاریخی گردید.

افشانی سیزدهمین شهردار تهران است، او توسط پنجمین شورای اسلامی شهر تهران انتخاب شد و بین سال های 1397 لغایت 1400 به مدت 33 ماه شهردار تهران بود.

علیرضا زاکانی، چهاردهمین شهردار تهران پس از انقلاب 57

علیرضا زاکانی چهاردهمین شهردار تهران متولد 12 اسفند 1344 می باشد.

زاکانی با پایان جنگ تحمیلی، در سال 1368 پس از مدتها دور بودن از فضای درس و تحصیل، در کنکور سراسری شرکت کرد و در بهمن ماه سال 1368 رشته پزشکی را در دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع و در تابستان سال 1376 دکترای عمومی را اخذ کرد.

بعد از آن با شرکت در آزمون تخصص، به عنوان دانشجوی دوره تخصصی پذیرفته شد. در سال 1380 دوره تخصصی پزشکی هسته ای را آغاز و در سال 1383 آن را به پایان رساند.

زاکانی از مرداد 95 تا خرداد 98 به مدت قریب سه سال رئیس مجمع عالی بسیج کشور (جایگاه سرلشکری) بود. ساماندهی چند هزار نفر از نیروهای متخصص بسیجی در سراسر کشور و تهیه و تدوین برنامه های کاربردی مبتنی بر نظام مسائل اصلی کشور مهمترین کار ویژه او در این مسئولیت بود.

وی در چهار دوره مجلس شورای اسلامی حضور داشته است.

البته بر اساس آیین نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهرداران، تمامی افرادی که قرار است به عنوان شهردار از سوی شوراهای اسلامی شهر انتخاب شوند باید دارای مدارک تحصیلی دانشگاهی از رشته های تحصیلی مشخصی باشند که ازجمله این رشته ها می توان به رشته های عمران، سازه، راه و ترابری، حمل ونقل، مدیریت ساخت، محیط زیست و ... از گروه فنی و مهندسی و رشته های فضای سبز، بهداشت محیط، علوم و مهندسی محیط زیست، ارزیابی و آمایش سرزمین و آلودگی های محیط زیست از گروه علوم تجربی اشاره داشت.

همچنین رشته های مدیریت مالی، بازرگانی، دولتی، طراحی سازمان های دولتی، بودجه و مالیه عمومی، خط مشی گذاری عمومی، مدیریت پیشرفته و توسعه شهری و روستایی و ... از گروه علوم انسانی و رشته های برنامه ریزی شهری، برنامه ریزی منطقه ای، طراحی شهری، معماری (مسکن، پایداری، فناوری) و معماری منظر از گروه هنر برای احراز مدرک تحصیلی سمت شهردار تعیین شده اند.

زاکانی چهاردهمین شهردار تهران است، او توسط ششمین شورای اسلامی شهر تهران در مرداد 1400 انتخاب شد. البته اگر موضوع مدرک تحصیلی ایشان منصب شهردار تهران را از ایشان سلب نکند.


اشتراک گذاری و دانلود مقاله :

تاریخ بارگذاری : 1401/02/25 دانلود مقاله

شما میتوانید از طریق فرم زیر سوالات و نظرات خود را ارسال نمایید.

سایر مقالات از این دسته

جاری کردن صیغه بدون اذن پدر جرم است

کارشناس مسایل خانواده گفت: جاری شدن صیغه بدون اذن پدر جرم بوده و هیچگونه پشتوانه قانونی نیز ندارد و هر لطمه ای هم به دختر وارد شود، او نمی تواند هیچ ا ...

تنفیذ رئیس جمهور منتخب ایران

سید ابراهیم رئیسی؛ تنفیذ و تحلیف رئیس جمهور منتخب ایران برگزار شد و دولت سیزدهم شروع به کار کرد باید دید این دولت چه غصه هایی را از دل مردم پاک خواهد ...